Bankadan Esnafa destek

Son dakika... Halkbank'tan esnafa destek

Halkbank esnaf ve sanatkarlara 25 bin TL nakit kredi, 25 bin TL ticari kart desteÄŸi verecek.

Ekonomik Ä°stikrar Kalkanı kapsamında reel ekonomiye desteÄŸini  sürdüren Halkbank, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde ekonomik faaliyetlerine destek saÄŸlamak amacıyla esnaf ve sanatkârlara yönelik Esnaf Destek Paketi'ni açıkladı.

Destek paketi ile devletin kamu saÄŸlığını ve ekonomik istikrarı  eÅŸgüdümlü korumak üzere salgına karşı kararlılıkla yürüttüğü  mücadelenin bir parçası olunması amaçlanmakta olup paket kapsamında Ä°ÅŸletme Kredisi ve Paraf Esnaf Kart ürünleri sunulmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteÄŸi ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle kredi kullandırımlarına  yönelik uygulama devam etmektedir. Esnaf Destek Paketi kapsamında,  bugüne kadar faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan esnaf ve  sanatkarların da  imkanlardan istifade edebilmesi amaçlanmıştır. Bu  kapsamda esnafa kullandırılacak Ä°ÅŸletme Kredisinin limiti 25 bin TL,  vadesi 36 ay olarak belirlenmiÅŸ ve 6 aya kadar da ödemesiz dönem  uygulanabilecektir.

Ä°ÅŸletme kredisi yanında, esnaf ve sanatkârların mal ve hizmet  alımlarında taksitli ve vadeli iÅŸlem yapabilecekleri, çek ve senet  iÅŸlemlerini kart üzerinden gerçekleÅŸtirerek nakit akışlarını  düzenleyebilecekleri, çalıştıkları tedarikçilerden avantajlar  saÄŸlayabilecekleri Paraf Esnaf Kart Destek paketi kapsamında 25 bin TL'ye kadar limitli olarak ayrıca tanımlanabilecektir.
Ekonomik Ä°stikrar Kalkanı kapsamında esnafa özel iki yeni ürün Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli iÅŸletme kredisinden esnaf  ve sanatkâr odalarına kayıtlı esnaf ve sanatkârlar  yararlanabilecektir.

Esnaf ve sanatkârların ağırlıklı olarak faaliyet göstermekte  olduÄŸu, perakende ticaret, ulaÅŸtırma, imalat ve yiyecek-konaklama  meslek kolları baÅŸta olmak üzere esnaf ve sanatkârlara yüzde 4,5 faiz  oranı ile 25 bin TL limitli Ä°ÅŸletme kredisi kullandırılması  amaçlanmaktadır.

Ä°ÅŸletme kredisi yanında  3 ay ödemesiz dönemli, 12 aya kadar  vadeli, 25 bin TL'ye kadar limitli Paraf Esnaf Kart ile esnaf ve  sanatkârlar mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli iÅŸlem  yapabilecek, çek ve senet iÅŸlemlerini kart üzerinden gerçekleÅŸtirerek  nakit akışlarını düzenleyebilecek, çalıştıkları tedarikçilerden de  avantajlar saÄŸlayabilecektir.
BAKAN ALBAYRAK DA DUYURDU
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Halkbank'ın Esnafa Destek Paketi'ne ilişkin Twitter'dan açıklamada bulundu. Bakan Albayrak "Halkbank aracılığıyla esnafımız için çok önemli iki desteği devreye alıyoruz. Hazine destekli bu iki finansman aracını, hiçbir ayrım yapmaksızın, tüm esnafımızın hizmetine sunuyoruz. Ekonomik İstikrar Kalkanı ile iş dünyamızın ve esnafımızın yanındayız." dedi.
Son dakika... Halkbanktan esnafa destek

Yorum Gönder

0 Yorumlar